Svenska Charkmästare

 

I oktober 2016 genomfördes Chark - SM för nionde gången då 16 svenska mästare korades i olika kategorier

Chark - SM arrangerades av SP Food & Bioscince. Vinnarna kommer från Bräkne-Hoby i söder till Jokkmokk i norr.

Här är de, vinnarna!

  • Falukorv: Jokkmokks Korv & Rökeri AB, Jokkmokks Basturökt
  • Köttbullar:och hamburgare: HKScan, Mamma Scan
  • Julskinka (kokt): Björk & Co, Julskinka
  • Kokta helköttsprodukter: Direkt Chark, Sparrisskinka
  • Rökta helköttsprodukter: Vindelns Rökeri, Vindelnrökt Fläskkarré
  • Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter: Helmut Walch Charkuteri, Tyrolerschinken
  • Klassiskt kryddade korvar: MälarChark, Ekologisk Prinskorv
  • Milt kryddade korvar: Korvdelikatessen i Göteborg, Ostkorv
  • Grillkorv, skinnfri: : Lindvalls Chark. Bacon Wrapped Sausage
  • Isterband: Wiktor Ohlssons, Isterband
  • Kallrökt, torkad korv: Jacobsdals Charkuteri, Haga-Petters Salami Grönpeppar
  • Rökt påläggskorv: HKScan, Lökkorv
  • Pastej/sylta: Jacobsdals Charkuteri, Handlagd pressylta
  • Traditionell chark: Signal & Andersson Charkuterifabrik AB: Stekfläsk
  • Bacon och rökt sidfläsk: Gudruns, Bacon 140 g

Christina Möller preses i Korvakademien som har varit med som domare sedan starten för sju år sedan tycker att Chark - SM har utvecklats bra under åren.
- Statusen på tävlingen under dessa år har höjts, det bra att se hur många fler bidrag som skickas in till varje tävling. Den statusen och utvecklingen speglar också utbudet i handeln. En kött- och charkuteridisk ser idag helt annorlunda ut än för några år sedan. Det har skett en stor förbättring, säger Christina Möller-

Vill de se övriga pristagare, gå in på: www.charksm.se