Ledamöter i Korvakademien 2016:

 

Christina Möller, preses
(Leading lady i Matsverige)
Maud Lindblå, sekreterare
(Matjournalist)
Anders Örnevall, skattmästare
(Chefredaktör Fast Food Magazine)
Ella Nilsson
(Matpersonlighet, tidigare vd på Svensk Köttinformation)
Maria Forshufvud
(vd Svenskmärkning AB)
Lena Söderström
(Matskribent, författare)
Jan Scherman
(Korvälskare, skribent, direktör)
Anders Levén
(Kock)
Ulf Elving
(Radiopersonlighet)
Sven Lindgren
(Professor, korvhistoriker)
Roland Persson
(Kock)
Christian Nurén
(Svensk Lantbruksforskning)

Hedersledamöter
Sören Lundström
(vd Korvfestivaler AB)
Ricard Constantinou
(Entreprenör)

 

Christina Möller preses i Korvakademien:
-Jag vill vara en korvens riddare!

Från svensktopp till korvtopp

Ulf Elfving är en älskad radiopersonlighet ända sen 1960-talet. Han ledde till exempel Svensktoppen mellan 1966 till 1973, och har sedermera haft stor framgång med sin ”mjuka” intervjuteknik i olika radioprogram.  Ulf är också mycket matroad och stor korventusaist, mångårig och engagerad medlem i Korvakademien.

Häromveckan la han ihop det ena med det andra och presenterade sin egen Korvtopp på bloggen i Mitt kök. En jättekul idé. Själv började jag genast skissa på min korvtopp, ett grannlaga arbete för en sann korvnörd, och en utmärkt sysselsättning en lång novemberkväll. Är egentligen bratwurst godare än chorizo? Ska det vara rotmos eller potatismos till fläskkorven? (Jag håller på potatismos). Vilka korvar ska vi ha på julbordet i år?

Här är Ulfs Korvtopp som inspiration för tankearbetet:

1.Falukorv med pepparrotssås och kokt mandelpotatis.
2. Fläskkorv med rotmos. Helst hemlagat, förstås.
3. Wienerkorv med potatissallad.
4. Bratwurst med pommes frites. Kabanoss går också bra.
5. Tryffelsalami med en Dry Martini.
6. Korv Stroganoff. Ugnsbakad, senapspanerad falukorv med fyllning av ketchup och senap.
8. Korvsoppa med valfri korv, brysselkål, lök och morot i kycklingbuljong, hård ostmacka till.
9. Prinskorv med äggröra. Skinnet ska spricka på korven.
10. Stekt falukorv med ägg. Två stycken ägg. Vid festliga tillfällen tre.