Den här lättlagade och goda korvchilin serverade Korvakademien på Korvfestivalen. Här är receptet:

 

Korvakademiens Korvchili

4-6 portioner

3–4 kryddiga korvar, t ex chorizo

1 stor gul lök

2 paprikor

3-4 msk olivolja

1 påse taco- eller fajitaskrydda

2 burkar bönor i tomatssås

Garnera med:

koriander, persilja eller mynta

 

Servera med: nachochips

 

Gör så här:

1. Skär korven i små bitar.

2. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar.

3. Hetta upp oljan i en wok eller gryta. Fräs löken och paprikan ca 5 minuter, rör om då och då. Tillsätt kryddan och fräs ca 1 minut, rör om då och då. Vänd ner bönorna, koka upp under omrörning, ca 1 minut.

4. Fräs korvbitarna gyllenbruna ca 3 minuter. Vänd ner korvbitarna i bönröran. Toppa med koriandern. Servera med chips.

Serveringstips:

Guacamole, mangosalsa, tomatsalasa, limeklyftor, pepparfrukter och riven cheddarost är gott att servera till. Mjuk tortilla eller tacoskal passar bra att servera röran i.