Korvakademien på Korvfestivalen i Stockholm

Korvglädje och allvar!
Den femte Korvfestivalen i Stockholm blev lika lyckad som sina föregångare.
Festligt, folkligt, fullsatt – ett citat som passar perfekt. Stora och små smakade, smackade och njöt av läckra och spännande korvar.
 
Men det fanns också plats för allvar.  Korvakademiens miniseminarier och korvpromenader lockade kunskapshungriga i alla åldrar. Ett intresse som bådar gott för att korven ska hävda sin plats på matbordet även i framtiden.

Två nya programpunkter för i år var Guidad korvtur och Korvprovning. På Guidad
korvtur fick besökarna följa med en av ledamöterna i Korvakademien runt
festivalen och ta del av dennes specialkunskap och guldkorn.

I korvprovningarna, som leddes av Roland Persson, Årets Kock och medlem i Korvakademien, fick
deltagarna smaka korv från världens alla hörn. Två nya, roliga och garanterat smakrika sätt att lära sig mer om korv.

En annan nyhet var Korvakademiens nya vänförening K.O.R.V., som fick en flygande start med mängder av nya medlemmar.

          Fira Alla Korvars Dag den 12 mars

Korvakademien föreslår en god Korvmåltid för hela familjen:

Ugnskorv med senapsrostade rotsaker
4 portioner

4 lunchkorvar eller bratwurst
5-8 salviablad eller färska timjankvistar

Rotsaker
4-6 små potatisar
2 sötpotatisar
4 morötter
4 msk olivolja
2 msk grovkorning svensk senap
salt

Serveras med 
citronklyftor, gräddfil och extra senap

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen väl eller skala den. Dela småpotatisarna, skär sötpotatisen i klyftor. Skala och skär morötterna i stavar.

Blanda olja och senap i en bunke. Vänd ner potatisen och morötterna, blanda väl och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Salta. Sätt plåten i mitten av ugnen ca 30 min, rör om efter halva tiden.

Skär små snitt i korvarna och lägg dem brevid rotsakerna på plåten. Strö över örterna. Sätt plåten i mitten av ugnen ytterligare ca 10 min.

Det här är en enkel och god allt-i-ett-rätt som sköter sig själv i ugnen.