Svenska Charkmästare

 

I oktober 2018 genomfördes Chark - SM för nionde gången då 18 svenska mästare korades i olika kategorier

Chark - SM arrangerades av SP Food & Bioscince. Vinnarna kommer från Bräkne-Hoby i söder till Jokkmokk i norr.

Här är de, vinnarna!

  • Falukorv: Nordchark i Luleå, Falukorv Basturökt
  • Köttbullar:och hamburgare: Nacka Köttprodukter, Högrevshamburgare e-c kappa
  • Julskinka (kokt): Björk & Co, Julskinka, kokt
  • Kokta helköttsprodukter: Jokkmokks korv & Rökeri, Lavkokt skinka
  • Rökta helköttsprodukter: Vindelns Rökeri, Vindelnrökt Fläskkarré
  • Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter: Jokkmokks korv & Rökeri, Bresola
  • Klassiskt kryddade korvar: Helmut Walch, Frankfurter
  • Milt kryddade korvar: Lindvalls Chark, Viltkorv med prästost
  • Starkt kryddade korvar: KLS Ugglarps/Charkprodukter, Charkprodukter, Jalapeno/cheddarkorv
  • Grillkorv, skinnfri: :  Linvalls chark, Högrevskorv
  • Isterband: Atria Sverige, Charkdelikatesser Gammeldags Isterband
  • Kallrökt, torkad korv: Jacobsdals Charkuteri, Salami fänkål
  • Rökt påläggskorv: HKScan, Lökkorv
  • Pastej/sylta: Per i Viken, Leverpastej
  • Traditionell chark: Vaggeryds Chark, Pölsa
  • Bacon och rökt sidfläsk: Signal Andersson Charkuterifabrik, Bacon
  • Färskkorv: J Petterssons Chark, Färskkorv Västerbottensost

Christina Möller preses i Korvakademien som har varit med som domare sedan starten för sju år sedan tycker att Chark - SM har utvecklats bra under åren.
- Statusen på tävlingen under dessa år har höjts, det bra att se hur många fler bidrag som skickas in till varje tävling. Den statusen och utvecklingen speglar också utbudet i handeln. En kött- och charkuteridisk ser idag helt annorlunda ut än för några år sedan. Det har skett en stor förbättring, säger Christina Möller-

Vill de se övriga pristagare, gå in på: www.charksm.se