Årets Korvkiosk 2019
Årets korvkiosk är Leons i Norrköping
Motivering:

"för utvecklande och bevarande av den svenska Korvkioskkulturen"

Här stillar man inte bara sin hunger.
Här njuter man, här umgås man – denna plats har för många blivit en kär vän, en del av livet. Här vet man vad man får och här blir ingen någonsin besviken
.
Denna kiosk har funnits så länge att ingen minns exakt när det började. Från första boplatsen i centralt läget via en klassisk folkpark till en bensinmack, som inte längre finns, står denna klassiker stadigt på marken – en institution som tycks vara för evigt.

Matsedeln är omfattande men bygger på det enkla – bra korvar, välgjort mos, hemmagjord senap och lite grönt därtill. Korven samsas fint med hamburgare och parisare. Även en del klassisk husman finns på menyn.

Korvkioskens historia skildras i vackra svartvita bilder från tidigt 1950-tal då den rymde en enda korvgubbe till dagens betydlig större anläggning med två stora luckor och en uteservering under tak där för bensinpumpar stod. Korvkiosken lever vidare, och utan någon som helst reklam lockas besökare från när och fjärran.
Den lokala befolkningen tillhör stammisarna men det gör även svenska kändisar hela vägen upp till självaste statsministern.
 

Årets Korvkiosk 2019
Östermalms Korvspecialist
Detta är en del av stadsbilden, en karakteristisk vy som funnits mitt i den vardagliga stressen i decennier.
 
Det är korvälskarens paradis, vilket avslöjas av den dagligen långt ringlande lunchkön. 
Här hittar alla olika smakintressen sina favoriter. 

Här finns all världens korvar med alla sina tillbehör. 

Här återfinns en dubbel kabanoss med den för stamkunderna berömda hohhoj-såsen och hela vägen till thüringer med surkål. 

Här är korvkunderna i centrum och servicen präglas av korvmadamernas och dito gubbarnas kärlek till alla sina korvar och tillbehör.

Årtets Korvkiosk 2018
Krubberiet, Barkarby och Länna
”Svensk gatukökskultur får sig en rejäl injektion nytänk när Krubberiet gör sin grej.
Det handlar om egna recept på korven, dressingarna och tillbehören, om dagliga leveranser av nybakat bröd och en stark tro på kvalitativ snabbmat. Mottot är: Vi lagar inte snabbmat, vi lagar bra mat så snabbt vi kan.”