Årets korvkrog 2019
Restaurang Oceanen i Kulturhuset i Oceanen, Göteborg
Motivering:

Med en korvmeny som regelbundet byts ut och som innehåller lika många vegetariska korvar som vanliga ”köttkorvar” ligger Årets Korvkrog 2019 helt rätt i tiden.
Korvrätter som bygger på fräscha råvaror och färska kryddor med inspiration från världens alla hörn skapar tillsammans med restaurangens interiör och personalens vänliga bemötande en känsla av att man lika väl skulle kunna befinna sig på ”under-ground-scenen” i Berlin eller på en utomhusservering i Saigon. Fast i själva verket befinner man sig på Sveriges framsida i självaste Göteborg, där Kulturhuset Oceanen är ett kreativt centrum med ett 30-tal kulturproducerande hyresgäster.

Årets korvkrog 2018

Würst, Göteborg
Motivering:

En korvkrog med stil, nyöppnad i höst i en anrik restauranglokal i centrala Göteborg. När man pratar om korv blir det gärna lite rustikt men på Würst kombineras modern interiör med innovativa korvanrättningar med namn som Classic, Gourmet och Exotic. Korvarna är lokala hantverkskorvar, inspirationen tysk och presentationen sker med en god portion humor. Här lyfter korvmåltiden.

Korvakademien önskar lycka till på den fortsatta färden!

Årets Korvkrog 2017

Sotnosen´s Korvcafé
Fornstugan, Tivoliparken
Kristianstad
Motivering:
Kreativt korvcafé i lantlig idyll. Korvmadamerna Veronica och Maria bjuder på jordnära meny med säsongens bästa råvaror plus en uppiggande dos av knasighet. (Finns sedan 2019 i Fornstugan inne i Kristianstad.)

Årets Korvkrog 2016

Restaurang Bakfickan
Tärnaby Fjällhotell
Tärnaby
Motivering:
Med stor entusiasm har kockarna under hotellets lågsäsong startat korvtillverkning. Korven är hantverksskickligt gjord av utvalda norrländska råvaror.

Årets Korvkrog 2015

Bierhaus
Tegnérgatan
Stockholm
Motivering:
Bierhaus breddar vår korvkunskap och bjuder in till att lära känna smaker, måltidsvanor och mathantverk från Tyskland, ett de stora korvländerna i Europa.

Årets korvkrog 2014

Taylor´s & Jones with the Twist
Hornstull
Stockholm
Motivering:
Taylor´s & Jones tog täten i den svenska korvgastronomin och har varit en viktig drivkraft i det svenska korvundret med sina nyskapande färskkorvar.

Årets Korvkrog 2013

Korvhuset
Gyllenpalmsgatan, Malmö  
Östra Mårtensgatan, Lund
Motivering:
Med envis målmedvetenhet har Korvhuset byggts upp till en bas för god korvkultur i Skåne, som forsätter att utvecklas med framtidstro och fantasi.

Årtes Korvkrog 2012

Gourmetkorv
S. Långgatan
Göteborg
Motivering:
Den lilla hål-i-väggen-restaurangen i centrala Göteborg är ett Mekka för korvälskare med sin omfångsrika, internationella meny..

Årets Korvkrog 2011

Urban Deli
Nytorget
Stockholm
Motivering:
På Urban Deli finns alltid hemgjord korv på menyn – att köpa hem eller äta på plats. Konceptet är nytt och innovativt, en blandning av butik och restaurang.