Årets Korvprofil 2020
Andreas Ögren, Gudruns AB
Motivering: 
"för gediget och långvarit arbete med Korv som förtecken"
"
Andreas Ögren är född in i korvens värld och driver familjeföretaget Gudruns efter den hedervärda principen "från hage till mage". 
Produkterna är helsvenska från uppfödning över slakt till förädling. Han var också först med att deklarera kötthalten i korven och han arbetar för en kontinuerlig utveckling av kvalité och produktsortiment. 
 Korventusiasten Andreas Ögren är välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets Korvprofil 2020!

Årets Korvprofil 2019
Claes Persson, Per i Viken, Höganäs
Morivering:

"för gediget och långvarit arbete med Korv som förtecken"
Företaget Per i Viken står stadigt på hantverkets och traditionens grunder, men ilar vidare in i framtiden med påhittighet, nyfikenhet och förnyelselusta och med kvalitet som den ständiga ledstjärnan.
Man använder till exempel enbart svenskt kött.
Filosifin är att komma på spännande produkter som sticker ut i mängden och att skapa ett sortiment som tillfredställer alla åldrar och smakriktningar,

Årets Korvprofil 2018
Bengt Olsson, Wiktor Olsson Kött & Chark, Bräkne-Hoby, Blekinge
Motivering:
"Med omsorg och professionalitet vårdar familjen Olsson ett kulturarv. Såväl kunderna i närområdet som gästerna på Nobelfesten får njuta av korv och andra produkter som förenar hantverk, tradition och smak.”

Årets Korvprofil 2016
Familjen Lindqvist, Sorunda Korvfabrik
 Motivering:
”För ett innovativt arbete med god korv i fokus. Korv, som ska smaka mer, ha hög kötthalt och vara gjord av svenskt kött.”

Årets Korvprofil 2014
Per Karlsson, Slaktarkorv, Boarps gård, Halland
Morivering:
”En korvälskare och entreprenör, som fick en snilleblixt, gjorde det omöjliga möjligt och skapade ett helt nytt koncept. Slaktarkorv görs av hela grisen, från sidfläsk och filé till skinka och karré. Succén är given.”

Årets Korvprofil 2013
 Birgitta Starck, Stensåkra Charkuteri & Deli
Motivering:

”Med fantastiskt engagemang och drivkraft jobbar hon stenhårt för korvens bästa och sprider härlig korvglädje omkring sig. En ambassadör för bra korv, sedan hon tillsammans med sin man gav sig in i korvbranschen för ett tiotal år sen.”